Pašto kodas - automatinis pildymas

Pašto kodo automatinis pildymas, ribotas pašto kodo ilgis, ribotas vedamų simbolių tipas padės išvengti neteisingai pildomo pašto kodo.

Dažnai parduotuvėse pasitaikanti klaida su užsakymais – neteisingai klientų įvestas pašto kodas. Tai viena opiausių vietų kalbant apie užsakymų išsiuntimą ir adresus – beveik visos siuntų ir kurjerių tarnybos reikalauja tikslaus ir teisingo pašto kodo. Be tinkamo pašto kodo negalima spausdinti siuntos lipduko ir išsiųsti užsakymo. Dažnai prireikia pašto kodą taisyti ar tikslinti už klientą. Patariame kaip to išvengti ir beveik 100% turėti automatinį sprendimą.

Sprendimas paprastas ir susideda iš dviejų dalių, galite pasidaryti jas abi (rekomenduotina, nes jos viena kitą papildo) arba bent jau vieną.

Pašto kodo simbolių ir ilgio ribojimas bei reikalavimas atskirai valstybėms.

Ši galimybė prieinama kiekvienam sistemos klientui, taigi jei dar to nepasidarėte – būtinai suskubkite nes tai nieko nekainuoja. Kaip pavyzdį pateiksime Lietuvą, nes tai dažniausiai naudojama mūsų klientų šalis, tačiau tą patį, jei yra poreikis, galite pasidaryti ir kitose šalyse, žinoma su kitais parametrais.
Rekomenduojame naudoti su automatiniu pildymu, ir išvengti pašto kodo pildumo už klientą. Teisingas pašto kodas – greitai pristatyta siunta!

Ši funkcija neleis pateikti užsakymo be įvesto pašto kodo, o tinkamai atlikus – pašto kodas privalės būti sudarytas tik iš reikalaujamų simbolių ir tik reglamentuoto ilgio. Tai yra Lietuvoje – penki simboliai ir visi jų – tik skaičiai.

Keliaujame į skiltį Lokalizacija > Šalys ir randame norimą – šiuo atveju įveskime Lietuva. Spaudžiame mėlynos spalvos redagavimo mygtuką su pieštuko simboliu.

Atsidariusiame lange suvedame tik šiuos laukelius:

  1. Pašto kodo ilgis – įvedame 5
  2. Pašto kodas privalomas – pažymime Taip
  3. Pašto kodas sudarytas tik iš skaičių – pažymime Taip

Nepamirštame visko išsaugoti viršutiniame, dešiniajame lango kampe esančiu mėlynos spalvos įrašymo mygtuku su diskelio simboliu.

Viskas – nuo šiol Lietuvoje pašto kodas bus privalomas įvesti, sudarytas tik iš penkių skaičių vengiant nesusipratimų ir klaidų.

Automatinis pašto kodo pildymas

Labai paprasta integracija padėsianti pagal kliento adresą įvesti pašto kodą automatiškai. Kodai gaunami iš Lietuvos duomenų bazės ir dažnu atveju bus tikslesni nei kliento įvedamas nebūtinai tinkamas pašto kodas. Beje tai paskatins ir pardavimus nes klientas pildydamas užsakymą susidurs su mažiau vargo ir greičiau galės pirkti.

Norint naudotis integracija privalote susikurti paskyrą svetainėje postit.lt, čia gausite specialų raktą kurį ir panaudosite „eshoprent“ paruoštoje integracijoje.

Turint postit.lt raktą keliaujame į Nustatymai > Pagrindiniai nustatymai > Nustatymai > Klientų paskyros skiltį. Čia, apačioje matysime laukelį postit.lt API raktas:

Įklijuojame raktą į laukelį ir išsaugome viršutiniame, dešiniajame lango kampe esančiu mėlynos spalvos įrašymo mygtuku su diskelio simboliu.

Viskas – nuo šiol pašto kodas jūsų klientams bus pildomas automatiškai. Po įklijavimo pirmą kartą palaukite apie 10 – 30 minučių ir patikrinkite ar viskas veikia tinkamai. Nueikite į savo parduotuvės atsiskaitymo langą ir suveskite Adreso bei miesto laukelius – jų turėtų užtekti ir pašto kodas į atitinkamą laukelį bus įklijuotas automatiškai.

Atnaujinta 2024-09-20
  • Ar ši informacija Jums buvo naudinga?
  • TaipNe