Prekių eksportavimas į Varlė.lt elektroninę parduotuvę

Norite dirbti su prekybos tinklu Varlė.lt kaip partneriai? Mūsų automatinė XML duomenų bazė iš karto paruošta naudojimui su šia platforma ir patogiai į ją perduoda prekes.

Pastaba! Failai skirti automatiniam jūsų parduotuvės prekių perdavimui – prieš naudojant šiuos failus jūs turite susisiekti su UAB „Varlė“ atstovais dėl partnerystės, dažniausiai turėsite išsiaiškinti bendradarbiavimo sąlygas, pasirašyti sutartį. Nepamirškite paminėti, kad turite galimybę automatiniam prekių eksportui per XML, kuris yra pritaikytas „Varlė.lt“ platformai.

Varlė.lt eksportas galimas tik OPTIMALUS arba aukštesnio plano naudotojams!

XML integracijos įjungimas

Norėdami gauti specialus eksporto failus reikalingus bendradarbiaujant su Varlė.lt eshoprent administracinėje dalyje keliaukite į skiltį Prekių valdymas > Eksportuoti į xml. Atsidariusiame lange randame laukelį Prekių eksportavimas į Varle.lt elektroninę parduotuvę. Jei modulis nėra įdiegtas – jį įdiegiame žalios spalvos mygtuku su pliuso simboliu [1.]. Tuomet spaudžiame mygtuką redaguoti – mėlynos spalvos su pieštuko simboliu [2.].

Pagrindiniai Varlė.lt XML valdymo laukai (privalomi)

Atsidariusiame lange matysime tokius laukus, kuriuos būtina užpildyti norint naudotis integracija:

  • [1.] Laukelis Laikotarpis per kiek laiko pristatote prekes privalomas – reikėtų įvesti tekstinę informaciją, kurią matys ir Varlė.lt pirkėjai įsigydami jūsų produkciją.
  • [2.] Būtina pažymėti laukelį Varlė.lt xml yra kaip aktyvuotą, kitaip failas iš viso nebus generuojamas ir neveiks.
  • [3.] Laukelis XML failo adresas – tai jūsų nuoroda kurią nukopijuosite ir kai užbaigsite konfigūravimą bei pirmą kartą išsaugosite valdymo langą – galėsite perduoti Varlė.lt projekto atstovams. Norėdami nukopijuoti nuorodą keletą kartų greitai paspauskite ant langelio, vieną kartą spustelėjus nuoroda nepasižymės nes yra apsaugota nuo atsitiktinio kopijavimo.
    Prieš siunčiant nuorodą partneriams patys ją atsidarykite naršyklės lange ir pažiūrėkite ar ji užsikrauna – jei taip, viskas veikia. Jei turite daug prekių nuoroda gali pradėti veikti ne iš pirmo karto, bandykite ją atsidaryti kelis kartus. Jei visus kartus nuoroda neveikia sėkmingai gali būti, kad turite per daug prekių įprastam generavimui, tokiu atveju kreipkitės į „eshoprent“ klientų aptarnavimo skyrių dėl pagalbos
  • [4.] Viską baigę nepamirškite išsaugoti modulio valdymo lango viršutiniame, dešiniajame kampe esančiu mėlynos spalvos įrašymo mygtuku su diskelio simboliu.

Papildomi Varlė.lt XML valdymo laukai (neprivaloma)

Kiti skiltyje bendrieji esantys laukai kurių naudojimą renkatės jūs, jie neturi tiesioginės įtakos failo veikimui:

  • Laukelis Garantinis laikotarpis leis nustatyti ar rodysite Garantiją suteikiamą kiekvienai prekei ar ne. Pasirinkus rodyti – prekės Garantijos laikotarpis tekstine informacija turi būti suvedamas kiekvienoje prekėje, skiltyje Duomenys, laukelyje Garantija. Daugiau informacijos apie prekių redagavimą rasite Prekių valdymas > Prekės.
  • Laukelis Prekės savikainos perdavimas į varlė.lt leis savikainos laukelį iš kiekvienos prekės perduoti į Varlė.lt prekybos tinklą ir jį naudoti pvz. kaip jiems jūsų siūlomą pirkimo kainą. Pasirinkus perduoti – ši kaina turi būti suvedama kiekvienoje prekėje, skiltyje Duomenys, laukelyje Savikaina. Daugiau informacijos apie prekių redagavimą rasite Prekių valdymas > Prekės.
    Pagal susitarimą su Varlė.lt bei jei savikainos laukelio patys nenaudojate savikainai skaičiuoti parduotuvės viduje.
  • Laukelis Pardavinėti tik tas prekes, kurias turite vietoje leis į XML failą perduoti tik prekes, kurios iš tikro turi likučius jūsų sandėlyje, tai yra ne mažiau nei 1 vienetą.
  • Laukelis Pažymėtų gamintojų į XML neįtraukti leis pasirinkti norimus gamintojus esančius jūsų parduotuvėje ir jų prekių į Varlė.lt XML duomenų bazę neperduos.

Skiltis Antkainiai (neprivaloma)

Ši skiltis tinkamam integracijos veikimui nėra privaloma, tačiau leidžia jums papildomai prie standartinių prekės kainų pridėti savo norimus antkainius – maržas.
  • Laukelis Kurio kliento kainas naudosite nėra privalomas, tačiau jei norite į XML perduoti kitokias prekių kainas nei yra jūsų parduotuvėje galite pasirinkti klientų grupę su jai skirtomis kainomis. Tam reikėtų, kad turėtumėte atskirą Klientų grupę ir kainos kaip akcijos būtų kiekvienoje prekėje suvestos šiai grupei. Kitu atveju bus rodomos standartinės kainos ir nuolaidos. Plačiau apie klientų grupes Užsakymų valdymas > Klientai > Klientų grupės, o apie akcijų kūrimą grupėms Prekių valdymas > Prekės bei Prekių valdymas > Masinės nuolaidos.
  • Laukelis neperduoti akcijų į XML failą leis kuriamame XML prekes, turinčias akciją atvaizduoti kaip standartinę kainą, tai yra nebus atskirai išskirta kokia prekės kaina su akcija ir be akcijos, jei prekė turi akciją, ši kaina XML faile bus rodoma kaip viena ir galutinė.
  • Apačioje esančioje lentelėje galite suvesti savo norimus antkainius, norint pridėti naują antkainio eilutę – spauskite apatiniame lentelės dešiniajame kampe esantį mėlynos spalvos pridėjimo mygtuką su pliuso simboliu. Norint pašalinti antkainio eilutę – spauskite kiekvienos eilutės šone esantį raudonos spalvos ištrynimo mygtuką su minuso simboliu.
    Suvedami antkainiai turi prasidėti ir baigtis tuo pačiu skaičiumi, negalima palikti tarpų tarp skaičių. Pavyzdžiui jei turime antkainį nuo 1 iki 10 eurų, o sekantis turėtų būti virš dešimties – vedame nuo 1 iki 10, o antrąjį – nuo 10 (tokiu atveju antrasis antkainis galios pvz. nuo 10.00001 eur.
  • Viską baigę nepamirškite išsaugoti modulio valdymo lango viršutiniame, dešiniajame kampe esančiu mėlynos spalvos įrašymo mygtuku su diskelio simboliu.

API integracija užsakymams tiesiogiai iš Varlė.lt gauti

Svarbu! Ši funkcija apmokestinama individualiai. Jei turite daugiau klausimų kreipkitės į mūsų klientų aptarnavimo skyrių.

Ši integracija leis visus iš prekybos tinklo Varlė.lt gautus užsakymus matyti savo parduotuvėje ir joje juos vykdyti automatiškai. Kitu atveju visus užsakymus turėsite prižiūrėti individualiai prekybos tinklo platformoje ir jų pardavimus parduotuvėje susivesti patys.

Atnaujinta 2024-09-12
  • Ar ši informacija Jums buvo naudinga?
  • TaipNe