Prekių eksportavimas į pigu.lt elektroninę parduotuvę

Eksportavimas į pigu.lt xml - tai specialus, jau paruoštas modulis duomenų iš el. parduotuvės eksportavimui į pigu.lt prekybvietę. Prekės, prekių likučiai, kainos nuolatos atnaujinami pagal el. parduotuvėje esančius duomenis.

Pastaba! Failai skirti automatiniam jūsų parduotuvės prekių perdavimui – prieš naudojant šiuos failus jūs turite susisiekti su UAB „Pigu“ atstovais dėl partnerystės, dažniausiai turėsite išsiaiškinti bendradarbiavimo sąlygas, pasirašyti sutartį. Nepamirškite paminėti, kad turite galimybę automatiniam prekių eksportui per XML, kuris yra pritaikytas „pigu.lt“ platformai.

Pigu.lt eksportas galimas tik plano LYDERIAMS naudotojams!

Norėdami gauti specialus eksporto failus reikalingus bendradarbiaujant su Pigu.lt eshoprent administracinėje dalyje keliaukite į skiltį Prekių valdymas > Eksportuoti į xml. Atsidariusiame lange randame laukelį Eksportas į pigu.lt prekybvietę. Jei modulis nėra įdiegtas – jį įdiegiame žalios spalvos mygtuku su pliuso simboliu [1.]. Tuomet spaudžiame mygtuką redaguoti – mėlynos spalvos su pieštuko simboliu [2.].

Kad prekės pasiektų Pigu.lt prekybvietę jūs privalote pateikti prekių išmatavimus, svorius ir barkodus. Jei barkodų neturite, derinkite su pigu.lt, kad barkodus sugeneruotų jie jums, kuriuos reikės užkelti savo el. parduotuvėje. Jei barkodus generuoja pigu.lt, jūsų prekės kortelėje barkodo laukelis turi būti tuščias.

Pigu modulio valdymo laukai

Bendrieji (svarbu, privaloma)

Skiltyje bendrieji pasirinksite visus kriterijus, pagal kuriuos prekės bus atiduodamos į „pigu.lt“ duomenų bazės failą.

Laukelyje Kategorijos galite pasirinkti kurių kategorijų prekės bus įrašomos į šį failą. Svarbu – prekės be kategorijų nebus paduodamos į xml failą.

Laukelyje Pažymėtų gamintojų neįtraukti galite pasirinkti jei norite atsisakyti tam tikrų gamintojų prekių padavimo į XML failą, nepriklausomai nuo kitų parametrų.

Laukeliuose Spalvos variacijos bei Dydžių variacijos pasirinksite kurias prekių variacijas norite atiduoti į pigu.lt duomenų bazę.

Svarbu! Jei jūsų prekės turi variacijas šiuos parametrus pažymėti būtina – pavyzdžiui jei jūsų prekė turi tris spalvas, tokios prekės „pigu.lt“ prekybvietėje bus rodomos kaip atskiros prekės.  Jei prekė turi dydžius, reikia nurodyti kokios variacijos reiškia dydį, kad „pigu.lt“ platformoje būtų atvaizduota tinkamai. Visos kitos prekės su kitomis variacijomis į XML failą bus įrašomos kaip atskiros prekės. Kiekviena iš variacijų turi turėti savo EAN barkodą ir unikalų prekės kodą (Kiekvienoje prekėje, variacija turi šiuos nustatymus).

Taip pat norint, kad būtų tinkamai perduotos variacijos kiekviena jų turi turėti savo nuotrauką prekėje – iš šios nuotraukos formuojama pagrindinė prekės nuotrauka „pigu.lt“ platformoje.

Duomenų bazių failų nuorodos

Laukai Kortelių XML failas bei Likučių ir kainų XML failas yra būtent XML nuorodos, kurias perduosite savo „pigu.lt“ vadybininkui. Šias nuorodas paimti ir naudoti galite tik atlikę visus žemiau esančius reikalavimus iki skilties Failo į „pigu.lt“ gavimas ir perdavimas. Minėtoje skiltyje plačiau apie šių failų naudojimą.

Laukelis Prekės tik su išmatavimais leidžia pasirinkti ar norėsite į „pigu.lt“ tinklą paduoti tik tas savo prekes, kurios turi suvestus išmatavimus (dažniausiai turi būti suderinta su UAB „Pigu“ atstovu). Naudojant šį parametrą parduotuvės matavimo vienetas turi būti metras ir kilogramas, o kiekvienoje prekėje, skiltyje duomenys suvesti išmatavimai pateikiami metrais, metro tikslumu, kilogramais, kilogramo tikslumu. Tai yra pvz. jei prekės ilgis yra 52 cm jį pateikiame kaip 0.52. Jei prekės svoris yra 23 g. jį pateikiame kaip 0.023. Atkreipkite dėmesį, kad prekėje, skiltyje duomenys taip pat privalo būti parinkti matavimo vienetai – metrai, kilogramai (dažniausiai tai yra numatyta, jei nieko papildomai nekeitėte).

Laukelis Prekių barkodai, jei pažymėtas Taip – į duomenų bazę paduos tik prekes kurios turi EAN barkodus (dažniausiai turi būti suderinta su UAB „Pigu“ atstovu). Jei prekės turi variacijas barkodai privalomi (skaityti aukščiau prie laukelio Spalvos variacijos bei Dydžių variacijos). Taip pat galite suderinti, kad prekių barkodus jums sugeneruotų „Pigu.lt“ pagal pateiktas prekes, tokiu atveju pradžiai pateikite prekes be barkodų, kai šis laukelis pažymėtas Ne (negalioja kai prekės turi variacijas, variacijų be barkodų paduoti galimybės šiai dienai nėra). Plačiau dėl „pigu.lt“ generuojamų barkodų skaitykite žemiau (neprivaloma) prie skilties Barkodų užkėlimas

Kiti laukeliai skiltyje bendrieji

Laukelis Prekes, kurias turite sandėlyje rodyti skirtingu pristatymo terminu gali būti naudojamas tik tuo atveju jei turite su parduotuve pilnai sujungtą buhalterinę integraciją, kitu atveju laukelis negali būti žymimas. Plačiau dėl buhalterinės integracijos (apmokestinama papildomai) diegimo kviečiame kreiptis į mūsų klientų aptarnavimo skyrių.

Laukelis Minimalus prekių kiekis kurį eksportuoti į kainų XML tai patogus būdas riboti tam tikrų prekių padavimą į pigu.lt platformą. Pavyzdžiui jei jūsų prekės greitai parduodamos gali būti, kad pigu platformoje likučiai neatsinaujins taip greitai kaip iš jūsų parduotuvės bus nupirkta prekė. Tokiu atveju galite susidurti su situacija kai prekė, kurios likutis vienetas užsakoma ir pas jus ir „pigu.lt“. To vengiant galite nustatyti tam tikrą turimo kiekio dydį, iki kurio į UAB „Pigu“ sistemą prekės nebebus perduodamos, pavyzdžiui jei įvesite tris ir jūsų parduotuvėje liks tik trys, du ar vienas prekės vienetas, „pigu.lt“ platformoje bus traktuojama, kad ši prekė jau išparduota.

Laukelis pigult.xml yra būtinai pažymimas kaip aktyvuota, kitu atveju eksportas bus išjungtas, nevyks ir „pigu.lt“ duomenų nebegaus

Nustatymai (svarbu, privaloma)

Skiltyje nustatymai reguliuosite prekių pristatymo laikotarpį pagal prekių tipus ir kalbas (jei turite bent vieną prekių grupę gaunamą iš papildomo tiekėjo, tokioms prekėms galėsite nustatyti atskirą pristatymo terminą, plačiau apie papildomą prekių importą skiltyje Prekių valdymas > Tiekėjai).

Privalote įvesti bent vieną prekių pristatymo laikotarpį. XML failas bus užpildomas tik prekėmis, turinčiomis pristatymo laikotarpį. Laikotarpis vedamas valandomis, skaičiumi, be jokių papildomų simbolių!

Įprastai ši skiltis automatiškai surinks jūsų turimų prekių tipus ir išskirstys (standartinis veikimas – vienas laukelis prekėms įkeltoms jūsų pačių, papildomai atsiras laukai laikui iš tiekėjų gaunamoms prekėms, kai kiekvieno tiekėjo prekės turi atskirą laukelį, įvesti. Kurioms prekėms laukelis priklauso matysite po pavadinimu Prekių pristatymo laikotarpis pateiktu oranžinės spalvos pranešimu.

Laukelio dešinėje pusėje turite papildomas galimybes pažymėti atskiriems prekių atidavimo į duomenų bazę parametrams.

  • Laukelį tik su vertimais žymime jei norime į „pigu.lt“ tinklą atiduoti prekes, kurias savo patogumui žymite kaip išverstas. Tai naudinga jei iš tiekėjo gaunate neišverstų prekių ir jas tvarkote palaipsniui. Kiekvienos prekės redagavime, skiltyje duomenys (apačioje) rasite laukelį Prekė yra išversta:, šis laukelis pažymėjus taip ir išsaugojus prekės kortelę dingsta, tačiau sistema žino, kad prekei vertimo jau nebereikia. Plačiau Prekių valdymas > Prekės. Nežymėkite šio laukelio jei šia funkcija nesinaudojate!
  • Kiti du laukeliai rodyti ir LV bei rodyti ir EE skirti jei norite prekes paduoti ir pardavinėti per „pigu.lt“ tinklą Latvijoje ir Estijoje. SVARBU! Jūsų prekės turi turėti aprašymus Latvių ir / ar Estų kalbomis (atitinkamai pagal tai, kurį laukelį žymėsite). Plačiau apie kalbų valdymą Lokalizacija > Kalbos bei Lokalizacija > Kalbos tvarkyklė.

Failo į „pigu.lt“ gavimas ir perdavimas

  1. Atlikę aukščiau esančių, dviejų skilčių užpildymą, galite išsaugoti visą modulį viršuje esančiu, mėlynos spalvos mygtuku su diskelio simboliu (PRIVALOMA).
  2. Sėkmingai išsaugoję modulį, jį atsidarykite iš naujo ir nukopijuokite nuorodas iš punkto Bendrieji – „Kortelių XML failas“ bei „Likučių ir kainų XML failas“. SVARBU! Nuorodos apsaugotos nuo netyčinio kopijavimo taigi ant jų keletą kartų spustelėkite pelyte – jos bus pažymėtos kopijavimui.
    Šias nuorodas pateikite savo „pigu.lt“ vadybininkui.

Šių dviejų skilčių užpildymo užtenka norint naudotis pilnu eksportu į „pigu.lt“ sistemą. Toliau esančios skiltys yra neprivalomos, tačiau rekomenduojame peržiūrėti skiltį antkainiai.

Antkainiai

Šioje skiltyje galite įvesti papildomus antkainius prekėms, nuo jūsų parduotuvėje pateikiamų kainų. Tai naudojama tokiu atveju, jei į „pigu.lt“ tinklą prekes norite pateikti su papildoma kainos marža.

  1. Laukelyje „Kurio kliento kainas naudosite“ galite iš karto automatiškai parinkti kurias kainas „pigu.lt“ eksporto failas naudos atiduodamas prekes į XML failą. Jei turite tam tikras klientų grupes, arba netgi sukūrėte visiškai atskirą klientų grupę būtent „pigu.lt“ tinklui – ją pasirinkite čia. Tai patogu tokiu atveju, jei norite visų prekių kainas individualiai redaguoti pagal kliento grupę naudodami pvz. akcijinius pasiūlymus. Plačiau apie klientų grupių valdymą skaitykite Užsakymų valdymas > Klientai > Klientų grupės.
  2. Toliau esančiuose laukeliuose galite pridėti individualias kainas (patartina tuo pat metu nenaudoti ir klientų grupių kainų). Jei naudojate šią antkainių funkciją rekomenduojame padengti visus jūsų parduotuvėje galimus kainų rėžius, pvz. jei turite prekių kurių kainos svyruoja nuo €5.00 iki €498.00 – įvesti visas galimas ir norimas kombinacijas iki, tarkime €500.00.Norėdami pridėti naują kainų rėžį spauskite mėlynos spalvos mygtuką su pliuso simboliu – vienas paspaudimas prideda vieną eilutę. Laukelyje Kaina nuo įveskite tam rėžiui skirtą atskaitos tašką, pvz. „0“ – prekėms nuo mažiausios kainos. Laukelyje Kaina iki, atskaitos tašką iki kurios kainos norėsite tam tikrą antkainį taikyti, pvz. „100“ – kai suma vienas šimtas eurų. Trečiasis laukelis Antkainis – procentais įvesite būtent nurodyto kainų rėžio (Nuo – Iki) prekėms taikomą, papildomą procentinės išraiškos sumą (pvz. 20 – išreiškiant dvidešimt procentų papildomą kainą). Sukūrus tokią eilutę sistemą turės taisyklę, kad visoms jūsų prekėms, kurias paduodate į „pigu.lt“ platformą, kainuojančioms iki vieno šimto eurų papildomai bus paskaičiuotas dvidešimties procentų antkainis. Kainos į „pigu.lt“ platformą bus paduodamos jau su šiuo antkainiu.Pridedant daugiau eilučių galite padengti ir daugiau, norimų rėžių, pvz. prekėms nuo 0 iki 100 eurų kainos, prekėms nuo 101 iki 300 eur ir t.t.

API (Beta)

Tai nauja, speciali funkcija leisianti ne tik dirbti su „pigu.lt“ automatiškai perduodant prekes, tačiau ir papildomai priimanti iš tinklo gautus užsakymus ir juos automatiškai bei lengvai kurti, valdyti ir priimti pačioje parduotuvėje. Naudojant šią funkciją užsakymų, gaunamų iš „pigu.lt“ jums nereikės kurti ranka.

Svarbu! Ši funkcija apmokestinama individualiai. Jei turite daugiau klausimų kreipkitės į mūsų klientų aptarnavimo skyrių.

Barkodų užkėlimas

Šiame lauke galite įkelti iš „pigu.lt“ gautą duomenų bazę (dažniausiai xls, xlsx pagrindu), kurioje pigu.lt priskiria EAN barkodus jūsų prekėms. Tai vykdoma pagal individualų susitarimą su UAB „Pigu“ atstovais kai jūsų prekės neturi kodų ir neturite galimybės jų sugeneruoti bei įkelti patys. Barkodus tuomet automatiškai sugeneruoja ir jūsų prekėms pagal savo vidaus tvarką priskiria pats „pigu.lt“ tinklas. Tokiu atveju šią funkciją panaudojate tam, kad nauji kodai sutaptų ir būtų įkelti jūsų parduotuvėje esančioms prekėms. Jei turite daugiau klausimų kreipkitės į mūsų klientų aptarnavimo skyrių.

Svarbu! Ši funkcija apmokestinama individualiai. Jei turite daugiau klausimų kreipkitės į mūsų klientų aptarnavimo skyrių.

 

Dažniausiai užduodami klausimai

Ši skiltis planuojama pildyti, kai iš jūsų pasieks mus pirmieji klausimai apie pigu.lt prekybvietės veikimą.

Dažniausiai užduodami klausimai

Prekes į pigu.lt prekybvietę galite sukelti ir neturėdami barkodų. Šis veiksmas turi būti suderintas su pigu.lt vadyba. Jūsų prekėms kurios neturės barkodų pigu.lt sugeneruos barkodus, kuriuos vėliau reikės įkelti į el. parduotuvę, kad prekės jau būtų transliuojamos su barkodais.
Jei yra galimybė, geriausia nurodyti tikslią informaciją, jei tokios galimybės nėra, nurodykite orentacinius išmatavimus ir svorius. Išmatavimai pigu.lt pusėje naudojami prekės patikrinimui ar prekė telpa į paštomatą, o svoris kartu su išmatavimais naudojamas pristatymo kainos skaičiavime.
Beveik visada kai faile nėra prekių tai reiškia, kad netinkamai sukonfigūravote modulį. Ypač rekomenduojame pasitikrinti skiltis susijusias su barkodais, išmatavimais bei svoriais. Aukščiau esančioje instrukcijoje rasite visą informaciją konkrečiai apie kiekvieną skiltį tam, kad tinkamai galėtumėte šiuos parametrus pasirinkti. Pvz. jei yra parinkta perduoti prekes tik su išmatavimais, o jūsų prekė išmatavimų neturi - jos nėra XML, lygiai taip pat ir su svoriais ar barkodais. Kartais taip pat pasitaiko neapdairumo - pvz. pasirinktas tam tikras gamintojas ar kategorija kurių prekių XML faile nerodyti, o praėjus šiek tiek laiko tai pasimiršta ir neradus kažkokios prekės klientai nesupranta kodėl jos nėra, kai tuo tarpu ji priklauso į XML neperduodamų gamintojų ar kategorijų rinkiniui.
Dažnu atveju nesuvedate pristatymo laiko paromis išreikštomis valandomis. Pigu.lt nepriima tokio failo ir jo neleidžia naudoti - privalote įvesti per kiek laiko pristatysite prekes pvz. 24, 48, 72 ir pan. Rašomas tik skaičius.
Atnaujinta 2024-09-12
  • Ar ši informacija Jums buvo naudinga?
  • TaipNe