Titulinio puslapio ir parduotuvės SEO

Labai svarbu tinkamai aprašyti parduotuvės pagrindinius duomenis bei papildomai pateikti turinį pagrindiniame puslapyje - tai padės paieškos varikliams daug tiksliau suprasti ir klientams pateikti jūsų veiklą bei parduodamą produkciją

Trumpai pristatysime jums galimybes ir rekomenduojamus patarimus kaip ne tik pagerinti ir padidinti savo puslapio efektyvumą paieškos varikliuose bet tinkamai pateikti bei pristatyti savo parduotuvę, veiklos pobūdį, parduodamą produkciją tokiu būdu, kuris būtų aiškiai ir tinkamai pateiktas bei greičiau būtų randamas potencialių klientų.

Pagrindiniai parduotuvės duomenys

Čia aprašysite savo parduotuvę plačiąja prasme, įskaitant tiek turinį skaitomą paieškos variklių tiek ir matomą vartotojams jų naršyklėse bei įrenginiuose.

Užsukite į skiltį nustatymai > pagr. nustatymai > parduotuvė.

Iš karto matysite tris labai svarbius laukus – Globali puslapio antraštė, Parduotuvės pavadinimas bei Meta žymos aprašymas.

  • Laukelyje Globali puslapio antraštė tiesiog įrašykite savo el. parduotuvės pavadinimą arba visą adresą (domeną) pvz. sekmingaparduotuve.lt. Jis bus matomas kaip pagrindinis jūsų parduotuvės identifikatorius įskaitant naudotojo naršyklės langus – prieš pavadinimą padėkite tarpą simbolį | bei dar vieną tarpą, kad galutinis rezultatas būtų „ | sekmingaparduotuve.lt“
  • Laukelyje Parduotuvės pavadinimas trumpai tačiau labai konkrečiai aprašykite pagrindinę savo parduotuvės paslaugų rūšį / prekių tipą / kitus išskirtinumus kuriuos matote kaip aukščiausio prioriteto.
  • Laukelyje Meta žymos aprašymas įveskite šiek tiek platesnį, tačiau taip pat konkretų, aiškų ir tikslų parduotuvės prekių / kategorijų / paslaugų pobūdį išskirstant šiek tiek plačiau konkrečius ir svarbiausius jūsų parduotuvėje galimus rasti produktus.
Kaip pavyzdys šie duomenys matomi Google paieškoje:

Rekomendacijos pagrindiniam puslapiui

Pagrindiniame puslapyje galite patalpinti labai daug įvairios informacijos naudodami Modulius, Prekių blokus bei Reklaminius banerius.

Žinoma naudojant reklaminius banerius ir prekių blokus jūs ženkliai padidinsite savo prekių ir kategorijų matomumą bei pasiekiamumą tinklapio viduje (lankytojus sudominsite akcijomis, iškeltomis prekėms, išpardavimais), tačiau jie padės tik jau atėjusiems klientams greičiau pasiekti ar net įsigyti prekes.

Visgi norime išskirti ką labai svarbu panaudoti ir turėti puslapyje norint tinkamai aprašyti savo parduotuvės duomenis taip, kad jie atitiktų paieškos variklių pageidaujamą turinį. Paieškos varikliams reikia turinio kuris tuos pirkėjus atvestų į jūsų parduotuvės pagrindinį puslapį. Būtent dėl šios priežasties vienas svarbiausių naudojimui modulių yra turinys ir išvaizda > moduliai > teksto modulis.

Naudodami teksto modulį jūs galėsite pagrindinio puslapio apačioje įterpti teksto bloką, o šiame bloke išsamiai aprašyti savo parduotuvę, joje esančią produkciją bei išplėsti duomenis taip, kad jie kuo tinkamiau atitiktų informaciją kurios gali ieškoti ir pagal kurią pas jus gali ateiti potencialūs klientai.

Teksto rekomendacijos

  • Teksto modulio viršuje pagrindiniam puslapiui pridėkite plačiausią aprašymą apie savo parduotuvę – jam panaudokite stilių Antraštinis 1, tokioje antraštėje pateikite pačią svarbiausią informaciją apie ką yra jūsų parduotuvę, tokia antraštė per visą pagrindinį puslapį turėtų būti tik viena. Kituose puslapiuose pvz. kategorijos tokios antraštės automatiškai formuojamos pagal kategorijos pavadinimą, taigi pagrindiniame puslapyje svarbu pateikti aprašymą apie parduotuvę bendrai.
  • Galima įterpti papildomai svarbų Antraštinis 2 stiliaus tekstą, jų taip pat nereikėtų padauginti (1 – 2) iš viso. Jame galite aprašyti papildomą, svarbią informaciją apie parduotuvę.
  • Toliau turėtų sekti keletas pastraipų su savo atskiroms antraštėmis kur kiek plačiau išskirstysite savo produkciją, dažniausiai tai turėtų būti kelios populiariausios kategorijos ar produktų grupės / tipai ką parduodate. Čia rekomenduojame rinktis ir išsamiai apibūdinti savo žinomiausias, einamiausias ir populiariausias prekes. Tokių kategorijų antraštėms pasirinkite stilių Antraštinis 3 ir jų rekomenduojame pateikti nuo trijų iki penkių.
  • Papildomai aprašymuose galite pridėti keletą nuorodų tiesiai į tokią savo kategoriją ir prekes, paieškos varikliai nagrinėdami ir skaitydami tokį tekstą taip pat į tai atsižvelgs, tiesa nuorodų nepadauginkite ir bendrai per visą teksto lauką nepanaudokite daugiau nei 5.
Teksto stilius pasirinksite teksto rašymo lauko meniu juostoje paspaudę mygtuką pagal pateikiamą žemiau pavyzdį. Nuorodą į tekstą įterpsite pažymėję norimą tekstą bei paspaudę mygtuką su savaržėlės simboliu pagal žemiau esantį pavyzdį:

Papildomai galite naudoti teksto modulį pagrindiniame puslapyje patalpinant informaciją apie jūsų įmonę, pavyzdžiui skiltį apie mus. Joje taip pat aprašykite duomenis pagal aukščiau minėtas gaires

Tinkamai norint susitvarkyti SEO pradžiai rekomenduojame naudoti Google Search Console įrankį, daugiau informacijos čia.

Norint papildomai išplėsti savo puslapio bei produkcijos sklaidos ir žinomumo galimybes netiesiogine reklama rekomenduojame naudoti tinklaraštį, daugiau informacijos čia.

Atnaujinta 2024-06-17
  • Ar ši informacija Jums buvo naudinga?
  • TaipNe